Informació detallada sobre...

Atenció Psicopedagògica

Neurofeedback i Biofeedback

Neurofeedback: Es fa una primera avaluació, totalment innòcua, a través d’uns sensors col·locats a les zones del cervell que volem avaluar. Es demana al pacient que faci un seguit d’activitats, per comprovar com està funcionant el cervell en aquest moment. Una vegada realitzada l’avaluació de les ones cerebrals, si es constata una desregulació, es programen uns patrons d´acció perquè el cervell aprengui a regular les seves ones cerebrals, interactuant amb la projecció d´una pel·lícula, documentals o jocs.

Biofeedback: Després de la primera sessió de biofeedback, obtenim un registre de medicions. En cas de desregulació, es programen una sèrie de sessions amb l’objectiu de corregir aquests desajustos, a través d’exercicis de respiració...

Neurofeedback, un recurso para nuestro bienestar

Què és? Com ens pots ajudar? És eficaç?

Intervenció emocional

El model Humanista-Estratègic, creat per la Fundació, es basa en que l’origen/ el problema de les conductes o comportaments pot estar en els processos cognitius o en la manera com aquella persona se sent. Per tant, pot ésser a nivell cognitiu o a nivell emocional. A nivell cognitiu, es basa en la Teoria PASS de la intel·ligència, i a nivell emocional es basa en la Teoria del Processament de les Emocions: la Teoria dels Comportaments Emmascaradors. De manera que, el procés terapèutic no està enfocat en l’aplicació de tècniques, sinó en la relació que s’estableix entre terapeuta i noi/noia, relació basada en l’empatia i en la qual el terapeuta ajuda a madurar i a créixer.

Intervenció cognitiva


El Model Humanista-Estratègic es basa en en la Teoria PASS de la intel·ligència, que defensa que les dificultats d’aprenentatge poden tenir un origen emocional o cognitiu. A més, la teoria PASS considera la intel·ligència com un perfil cognitiu en termes de Planificació, Atenció, Simultani i Seqüencial (d’aquí l’acrònim PASS). A través de la intervenció, podem millorar el perfil cognitiu, convertint la intel·ligència en quelcom dinàmic i modificable.

¿Cómo aprende nuestro cerebro? 

Fundació Carme Vidal Xifre de Neuropsicopedagogia
info@fcarmevidal.com
972 48 52 91
C/ Francesc Eiximenis, 16, entr. 1a, 17001, Girona
Avís legal | Política de cookies